Mathijs – Chefkok

Mathijs – Chefkok


Mathijs werkt sinds december 2017 als chef-kok in het Sandton Hotel De Roskam. En met veel plezier, want Mathijs haalt veel voldoening uit zijn werk. Al van kinds af aan wist hij dat hij in de hospitality wilde werken.

Chefkok bij Sandton Hotel De Roskam

Uiteraard staat Mathijs het liefst in de keuken, maar zijn plezier in het werk wordt door meer bepaald dan alleen het maken van heerlijke gerechten. “Buiten natuurlijk het koken zelf, vind ik ook het organisatorische aspect interessant. Zorgen dat alles goed verloopt en dat mijn team doet wat het moet doen.” Daarbij staat de klanttevredenheid altijd voorop. “Het is belangrijk dat zij de juiste service krijgen en dat wij zorgdragen voor onze gasten”, legt Mathijs uit.

Ideale werkdag

Het meest energie haalt Mathijs uit een dag die loopt zoals die zou moeten lopen. “Een vol hotel, een vol restaurant en een druk terras in de zomer. Daarnaast geniet ik optimaal van een goede sfeer, zowel binnen het team als bij de gasten.” Omdat er veel verschillende gasten komen dineren of borrelen, is het elke dag schakelen voor Mathijs en zijn team. Naast leisure gasten zijn er ook veel zakelijke gasten en deze verschillende gasten vragen om verschillende type van service. Volgens Mathijs geeft dit soms uitdagende situaties. Zo komt het wel eens voor dat er veel gasten zijn die a la carte bestellen terwijl een groep zakelijk klanten voor congressen in het hotel zijn en een buffet hebben besteld. “Dit vergt de nodige planning en voorbereiding. Dit kan nog wel eens voor knelpunten zorgen, maar dat is ook wel weer een uitdaging om te zorgen dat dit goed verloopt zonder dat onze gasten hier ongemak van ondervinden.” Een kolfje naar zijn hand, want collega’s omschrijven Mathijs als een persoon die rustig is en goed het overzicht kan bewaren.

Sfeer op de werkvloer

Wat betreft de samenwerking met zijn collega’s is de chef-kok uitermate positief: “De sfeer is goed.” Volgens Mathijs is het team goed op weg en hij haalt veel energie uit het werken met lokale producten. Werken in de keuken van De Roskam is meer dan alleen in de pannen roeren. We denken graag aan onze omgeving en werken aan duurzaamheid. Daar houden we ons dagelijks mee bezig,” zegt hij met een glimlach. “Daarnaast is het vooral prettig werken in Hotel De Roskam vanwege de diversiteit, het goede werkgeverschap en de kansen en mogelijkheden die worden geboden.”

 

Over werken bij Sandton Hotels

Werken bij Sandton Hotels betekent plezier hebben in je werk en waardering krijgen voor wat je doet. Samen werken wij aan jouw ambities, want onze medewerkers maken het verschil! Daarnaast bieden wij een marktconform salaris, een collectiviteitskorting op verschillende verzekeringen bij Centraal Beheer Achmea en een aantrekkelijke kortingsregeling bij alle hotels binnen de collectie.

Meer over Sandton Hotel De Roskam
Contact

Arnhemsestraatweg 62
6991 JG Rheden
Nederland
recruitment@ihmg.eu