Tim - Medewerker Front Office

Tim - Medewerker Front Office


“Het continu ad-hoc schakelen vind ik het allerleukst”

Tim is, naast zijn deeltijd studie Hotelmanagement, medewerker Front Office bij het Sandton IJsselhotel in Deventer. Een perfecte combinatie, want nu kan hij alles wat hij leert direct in de praktijk brengen. Het Front Office team van het IJsselhotel is klein. Tim: ”We hebben geen Front Office Manager of supervisor. Wij hebben daarom veel eigen verantwoordelijkheid, dat vind ik fijn.” Naast het Front Office werk houdt Tim zich ook bezig met de revenue en het afhandelen van reviews die binnenkomen vanuit Booking.com; een behoorlijk afwisselend pakket dus. “Het allerleukste vind ik dat je constant ad-hoc moet schakelen. Ik ben hier echt een spin in het web. Het ene moment check ik mensen in, dan ben ik in gesprek met Booking.com en dan moet ik een probleem op de kamers oplossen. Het is hier nooit saai.”

Leren op de vloer

Tim volgt in deeltijd de HBO opleiding Hotelmanagement aan het Saxion. Hij heeft altijd al in de hospitality branche willen werken. “Tijdens mijn MBO opleiding toerisme heb ik ook al in de operatie op Schiphol gewerkt. Het contact met mensen is het allerleukst. Ik werk al vanaf mijn 15de in de horeca en woon al mijn hele leven, dat is 25 jaar, in Deventer. Bij het IJsselhotel werk ik nu iets meer dan een jaar.” Miranda Bouwmeester, de General Manager, begeleidt Tim met zijn schoolopdrachten. “Dat is erg fijn. Ik kan het geleerde meteen in de praktijk brengen en krijg veel eigen verantwoordelijkheid.”

Bijzondere wensen

In het hotelwezen maak je de gekste dingen mee. En dat geldt natuurlijk ook voor Tim. “Er was eens een gast die in zijn eentje verbleef, die om een fles zoete witte wijn vroeg voor zijn ‘vriendin’. Of dat het hele hotel werd afgehuurd voor een bruiloft, inclusief gasten uit Noorwegen en toen wilde de bruid op de ochtend van de bruiloft nog de ceremonie buiten laten plaatsvinden, terwijl het binnen al helemaal klaarstond. Gelukkig hebben we dat samen met de bediening opgelost en was de gast uitermate tevreden. Ze hebben uiteindelijk een prachtige dag gehad! “nee’’ is geen antwoord en als je maar met een oplossing komt, is het goed. Je moet altijd gastvrij blijven. Ik probeer dat te doen met een persoonlijke en komische noot.”

Saamhorigheid

“Het unieke aan het IJsselhotel is natuurlijk de locatie”, geeft Tim aan. “Er zijn mensen die specifiek daar voor komen. Wij willen dat gasten een heerlijk luxe verblijf hebben in het mooiste hotel aan de IJssel. De leukste dagen zijn wanneer het druk is; het hotel vol, het restaurant vol. Iedereen werkt keihard en na afloop drinken we een biertje. De gast heeft een topavond gehad en niks gemerkt van alle hectiek. Dan is iedereen blij. Er is een goede sfeer binnen het team. Alle neuzen staan dezelfde kant op. En we durven open en eerlijk te zijn. Die mentaliteit zoeken we ook in nieuwe collega’s; elkaar niet laten zitten, maar elkaar juist helpen.”

Ambitie

Tim heeft grote plannen voor de toekomst. “Natuurlijk ga ik eerst mijn opleiding afmaken. Daarna wil ik verder groeien in Revenue en toegroeien naar een leidinggevende functie. Over 10 jaar? Misschien wel General Manager van het prachtige IJsselhotel!”

Over werken bij Sandton Hotels

Werken bij Sandton Hotels betekent plezier hebben in je werk en waardering krijgen voor wat je doet. Samen werken wij aan jouw ambities, want onze medewerkers maken het verschil! Daarnaast bieden wij een marktconform salaris, een collectiviteitskorting op verschillende verzekeringen bij Centraal Beheer Achmea en een aantrekkelijke kortingsregeling bij alle hotels binnen de collectie!

Meer over Sandton IJsselhotel
Contact

Worp 2
7419 AD Deventer
Nederland
recruitment@ihmg.eu